SİVAS / MERKEZ - Sivas Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Mrt

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından 01/03/2023 tarihinde 11 ve 12. Sınıf sayısal öğrencilerimize yönelik tanıtım faaliyeti düzenlenmiştir.

Mrt

'Spor Kulübü Etkinlikleri' adı altında 'Okula Gelelim Okulu Sevelim' etkinlikleri kapsamında sınıflar arası Futsal turnuvası kuraları çekilmiş olup 27/02/2023 tarihinde okul çıkış saati sonrası Futsal turnuvasına günde 4 maç yapılarak başlamış bulunmaktayız. Takım sayımız 13 olup 3 grup halinde tek devreli lig usulüne göre müsabakalar yapılmaktadır. Müsabakalar öğrencilerimizden yoğun ilgi görmektedir.

Şbt

Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Hedef projesi kapsamında 2.Ders saatinde kitap okuma etkinliği okulumuzda gerçekleştirildi.

Şbt

Psikososyal Destek Programı kapsamında  okulumuz Rehber Öğretmenleri Feryal ÇİFÇİ ve Caner ASLAN tarafından Psikoeğitim Çalışması Öğretmen Bilgilendirme Oturumu gerçekleştirildi.

Şbt

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü'nden okulumuza gelen diyetisyenler tarafından öğrencilerimize yönelik sağlıklı beslenme ve diyabet eğitimleri verilmiştir.

Ock

Mehmet Gökhan Ay Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi tanıtım programına katıldık.

Ock

HEDEF projesi kapsamında Diyetisyen Hilal ÇİÇEK'in katılımıyla ''Ergenlik Döneminde Beslenme'' konulu konferans okulumuzda gerçekleştirildi.

ALO 191 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DANIŞMA VE DESTEK HATTI

Ara

Masa tenisinde Sivas ilde 4. olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının daim olmasını temenni ederiz.

Ara

Badminton erkek takımımız Sivas ilde 2. ve badminton kız takımımız Sivas ilde 4. olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz İsa YILDIRIM ve Serkan DOĞMUŞ'u ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Hedef projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice KARACA tarafından Mevlana Haftasında sınıflarda duyarlılık oluşturmak amacıyla Mevlana konulu pano hazırlama yarışması yapıldı.Yarışmayı kazanan 11-C sınıfımızı tebrik ederiz.

Ara

Hedef projesi kapsamında okulumuz Matematik Öğretmeni Zeki Kanber YILMAZ tarafından 23-26 Aralık tarihleri arasında satranç turnuvası düzenlendi.Yapilan yarışmada 11-B sınıfından Numan Dikçal birinci olurken bayanlarda 11-F sınıfından Medine Ateş birinci oldu.

Ara

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülşah KÖK tarafından Hedef Projesi kapsamında Akrilik Boya Röprodüksiyon çalışmaları sergisi yapıldı.Okulumuzun ikinci kat koridorunda öğrenciler tarafından yapılan eserler sergilendi.Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz kendilerine ait ürünü ortaya koyabilme, sergileyebilme ve işbirliği içinde çalışabilme yeteneklerini geliştirdiler.

Ara

Ögrencimiz Yasemin ŞEKER wushu choquan ve shaolin jianshu dallarında Türkiye 1.si olmuştur. ÖĞrencimizi ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Yaklaşan dünya şampiyonasında öğrencimize başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz Cografya Öğretmeni Hatice Çakar Gezi İnceleme Kulübü öğrencileri ile dünyada sadece Sivas'ta olan Savaş Atları Müzesini gezmek üzere Hamidiye Kültür Merkezine gezi düzenledi.Bu sayede öğrencilerimiz  hem Sivas'ın kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olurken hem de geçmişten günümüze atın savaslarda kullanımı, Fatih Sultan Mehmet'in, II.Abdulhamit'in ve Mustafa Kemal Atatürk'ün atlarını inceleme şansına sahip oldular. Geziye eşlik eden okulumuz Tarih Öğretmeni Nafia Çoşkun tarafından tarihte atların savaştaki önemi ve II.Abdulhamit dönemi ile ilgili bilgiler verildi.